Bienvenido! - Willkommen! - Welcome!

Bitácora Técnica de Tux&Cía., Santa Cruz de la Sierra, BO
Bitácora Central: Tux&Cía.
Bitácora de Información Avanzada: Tux&Cía.-Información
May the source be with you!

Wednesday, August 12, 2009

34 virusscanners getest

Source: http://security.nl/artikel/22931/1
34 virusscanners getest, G-Data, Avira, F-Secure en Norton bovenaan
01-09-2008
Nu de eerste "2009 Internet Security Suites" verschijnen, heeft het Duitse testorgaan AV-Test 34 virusscanners getest. Naast bekende tests met meer dan 1 miljoen besmette en 2,5 miljoen schone bestanden, keek men ook naar de prestaties van de scanner en de snelheid waarmee updates beschikbaar komen. Volgens Andreas Marx, directeur van AV-Test, moeten consumenten niet alleen op de detectie score letten. "Dit geeft de gebruiker een beperkt en misleidend beeld van wat het product kan. Pas als je alle onderdelen bij elkaar optelt kun je tot een goed oordeel komen. Daarom zijn goede heuristiek en responstijden net zo belangrijk."
...
Voor het testen van de detectiegraad gebruikte AV-Test 1,1 miljoen exemplaren en daar zaten geen "historische" exemplaren tussen. Veel anti-virusbedrijven stoppen met detectie van bepaalde oude malware om hun database handelbaar te maken. Van de 34 scanners wisten er slechts 6 minder dan 85% van de aangeboden malware te herkennen. Naast malware werden de virusscanners ook getest met een verzameling van 95.000 exemplaren spyware en adware. De detectie van spyware door gratis virusscanners, zoals die van AntiVir en AVG is zeer beperk, en ligt onder de 15%. In het overzicht zijn dan ook de commerciële versies opgenomen.
Dit keer werd ook gekeken naar de tijd die anti-virusbedrijven nodig hebben om een update uit te brengen. Dat zou binnen twee uur moeten kunnen zijn. Op CA na weet elk anti-virusbedrijf binnen de acht uur een update te te verspreiden. In het onderstaande overzicht hebben we zelf een "totaal" tabel toegevoegd waarbij de we punten van elke virusscanner hebben opgeteld. Daar komen drie producten als beste uit de bus. Symantec Norton Internet Security 2009, Avira Premium Security Suite 2008, G Data Internet Security 2009, F-Secure Internet Security 2009 en Webwasher Gateway 6 wisten elk 28 punten te halen. Webwasher en G Data zijn multi-engine scanners, waarbij Webwasher die van Avira en zichzelf gebruikt. G Data gebruikte vorig jaar nog die van Avast en Kaspersky, maar is nu overgestapt op die van Avast en BitDefender, wat tot betere prestaties leidt.


Update: titel aangepast, F-Secure en Avira toegevoegd

No comments: